Strike the Blood

Tamamlanan bir başka iki dönemlik seride Strike the Blood oldu. Ben de 6 ay boyunca bir şekilde seriyi takip edip, geciktirmeden tamamlamayı başarabildim.



''STB bende daha izlemeye başladığım ilk bölümden itibaren sanki To Aru Majutsu no Index izliyormuşum hissi yarattı. Genel kurgusu, yapısı Index'le çok fazla benziyor. LN yazarının Index'ten etkilendiği açık ama kurguyu onun kadar başarılı düzenleyememiş. Olayları sanki düşünmeden aklına bir anda gelmişte uydurmuş gibi. Ama Index'e göre başarılı olduğu nokta ise insan ilişkileri. Fan service, komedi gibi öğeler Index'e göre çok daha başarılı olmuş. Özellikle fan service'i çok iyi :) Anime kış sezonunda da devam edecek. Bir üst seviye çıkabileceğini pek sanmıyorum ama şu an ki haliyle kalsa bile sadece iyi ecchisi ve service'i için bile izlenebilir.''



Yukarıda yazdığım kısım sonbahar anime sıralamasında STB, yarısına gelmişken yazdıklarım. O zaman ki düşüncelerimin şu anda da tamamen arkasındayım. Orada yazdığım gibi kurgusu çok düşünülmemiş olan hikaye 3-4 bölümlük arc'lara ayrılmış ve bu arc'lar pek orijinal hissettirmiyor. Hep bir yerlerde karşılaştığımız elementler kullanılmış. Yine dediğim gibi Fan service konusunda çok başarılı devam etti. Genellikle fan servici çok kullanan animeler bir yerden sonra sıkmaya başlar ama STB'yi izlerken insan: ''Sıkıldım artık bir service çıksa da ortam neşelense'' diye düşünüyor :D. Yine tahmin ettiğim gibi anime bir üst seviyeye çıkmayı başaramadı ve aynı şekilde devam etti.


Sonuç olarak konusu ve hikayesi çok orijinal olmayan Strike the Blood daha önce de yazdığım gibi sadece iyi ecchisi ve service'i için bile izlenebilir bir seri.














  • Hikaye anlatımı - 8 - Hikayesi oradan buradan toplama olsa da ecchi ve service'ler ile süslenen anlatımı sıkıcılığı engelliyor.
  • Seslendirme - 7 - Normal. Pek söylenecek bir şey yok.
  • Karakterler - 7 - Karakterlerde hikaye gibi genellikle orijinal değil. Loli Öğretmen tiplemesini gördüğüm bir sürü anime sayabilirim. Ayrıca Kojou ve Himeragi'nin dövüşlerden önce hep aynı repliği söylemeleri beni sinir etti.
  • Sürükleyicilik - 6 - Genellikle başlamışken, bitireyim hissi ile izlenilecek bir anime.
  • Teknik detaylar - 6 - Bir aksiyon animesine yakışmayacak seviyede animasyona sahip. Karakter çizimleri de bazen garipleşiyor. Ost fena değil, Op'ler ise oldukça güzel.
  • Genel - 7 -

Yorumlar